Téglaburkolatok – 2. oldal

Téglaburkolat a konyhában?
Legyen ott is téglaburkolat ahol eddig semmi keresnivalója nem volt. A konyha nem csak a főzés színtere, hanem az otthon szíve legtöbbször a nappalival egy légterű helység.Tehát a ház központi része ahol a család a legtöbb idejét tölti. A beltéri felületek díszítésének fontos eleme lett a tégla, tökéletesen megfelel a  konyhában hideg burkolat helyett.Megfelelő impregnálás után könnyen tisztíthatóvá válik. A burkolat széleinek hullámzó vonalvezetésével, még különlegesebbé tehetjük a falfelületet. A tégla burkolat jól harmonizál a szélezetlen fa pulttal.

4546

Hogyan burkoljuk szeletelt téglával a boltíveket?
A boltív szinte minden helyen jól mutat.Lakáson belül az egybe nyíló helységek átjáróit teszi különlegessé. A boltív,,kiterített hossza jóval nagyobb mint a szélessége tehát az anyag szükséglet kiszámításánál erre figyelnünk kell. A boltívek alá támaszt kell készítenünk ,ez miután csak vékony szeletekkel dolgozunk lehet furnér lemez is. A boltív rakását két oldalon kezdjük, a lapokat felváltva ragasszuk a felületre. Amikor a két ív összeér akkor egy ék alakú záró elemet formázunk. Ezt lehet egy vastagabb mérettel is így kiemelkedik a felületből, még hangsúlyosabb lesz a burkolt felületünk.

4344

Különböző méretekben gyártott téglaburkolat a konyhában, hogyan készül?
Türelmes burkoló szükségeltetik a felrakásához.De szerintem megéri. Kisebb és nagyobb terekben egyaránt alkalmazható. A burkolati rajzolatát a különböző méretű és formájú téglaszeletek összekapcsolásával tesszük egyedivé. A nagy téglalap mérethez ,jól illeszthető a hasáb tégla forma.Alapokat ha elforgatjuk és más méretekkel kombináljuk nagyon fontos hogy a fugaközök másfél két centiméter között mozogjanak. A kézi vetésű téglák szabálytalan élei és a természetes egyenetlenségeit a szélesebb hézag alkalmazásával tudjuk megjeleníteni a burkolt felületen.

4748

Miért kell e tégla felületeket impregnálni, hogyan kell a téglafelületeket vízmozgás ellen kezelni?
A tégla egy porózus anyag , tehát a nedvességet jól tárolja. Ezt a tulajdonságát fontos ,hogy ismerjük ugyanis ha a nyári hónapokban nagy melegben készítsük a burkolatunkat,akkor nagyon fontos a téglaszeletek beáztatása ellenkező esetben a tégla elvonja a ragasztóból a nedvességet és az a kötését károsan befolyásolja. Mit jelent az impregnálás? Felületek kezelése valamilyen folyadékkal /vegyi anyaggal/ a tartós védelem elérése érdekében. Így elkerülhető a felület átázása, a kézi vetésű téglák felülete nem tökéletesen sima.Az egyenleten felszínen , az északi oldalon megjelenhet az algásodás , mohásodás.

. És ami még nagyon fontos a fagykár megelőzése. Téli időszakban egy áztató csapó eső és az éjszakai fagy komoly kárt tud okozni a burkolatunkban. Milyen impregnálót használjunk? Fontos hogy szilikon tartalmú szer legyen.Használatukkal nem bevonatot képeznek a felületen hanem kémiai kötéssel kapcsolódnak az építőanyaghoz. Ez egy olyan kapcsolat ami a kezelt réteg lekopásáig védelmet nyújt a kezelt felületnek.

5152

Téglaburkolat készítésénél tartsuk be a kötési időket.
Miért írom ezt?
Ahhoz ,hogy megfelelő minőségben adjuk át a megrendelőnek az általunk készített burkolatot fontos a kötési idők maradéktalan betartása.Például ha egy vakolt felületet, mély alapozóval kezelünk be kell tartani az előírt száradási időt.
Ellenkező esetben a burkolatunk ragasztóágyának tapadóereje nem lesz megfelelő. A ragasztóhabarcsot lassú fordulatú fúrógépbe erősített keverőszárral végezzük.Mindig annyi anyagot célszerű bekeverni amit 3 óra alatt felhasználunk.A bekevert anyagot 10-15 perces pihentetés után újra keverjük.A burkolólapok felragasztását két oldalú ragasztó ágyas technológiával végezzük. Belső terekben vakolatra,betonra beltéri ragasztót,kültéri használat esetén mindig a nagy hőingadozást kiválóan tűrő flexibilis ragasztót használjunk.

5354

Milyen téglát ne építsünk be?
A bontásból eredő téglákat gondosan meg kell vizsgálni.A kátrányos kormos téglákat nem szabad beépíteni. A kémény bontásából származó tégla felületén a korom alig leküzdhető a vakolaton és a festésen is átüt. Belőle kátrányos kellemetlen szag árad. Nincs más kritérium.Minden bontásból származó tégla újrahasznosítható.sokoldalúan felhasználható, nem okoz allergiát és káros anyagokat nem sugároz ki. A Tégla egy nagyon szerethető építőanyag. Nagyon jó tulajdonsága ,hogy gyorsan képes nagy mennyiségű vizet felvenni, de amint csökken a lakótérben a párakoncentráció akkor a tégla fal gyorsan le is adja.

5256

Épített téglával burkolt egyedi bútorok kiegészítők hogyan és miből készülnek?
Pórusbeton építőelemek, nálunk ytong téglának hívják a hétköznapokban. A termék alapanyaga kvarchomok, mész és víz, melyhez a kötéshez cementet, a pórusos szerkezet kialakulásához pedig újrahasznosított alumíniumpasztát adnak. Az alumínium hajtóanyag, hatására hidrogéngáz fejlődik, ami által apró, egyenletes buborékok keletkeznek a masszában. Az így elkészült, félig kemény elemeket méretre vágják, majd gőzérleléssel szilárdítják. Száradás után csak levegő marad a pórusokban. A millió, apró levegő töltötte buborék miatt hívják ezt az anyagot pórusbetonnak.Egyszerű megmunkálni, bármilyen formára könnyen vágható. Ebből a téglából falazott bútorok készítésének legnagyobb előnye, hogy hatásában egyedi, stabil, és számtalan variációs lehetőséget biztosít a megépítője számára. Ne feledkezzünk meg viszont a hátrányáról sem, mégpedig arról, hogy az épített bútor egy életre szól, azt nem lehet közben ide-oda tologatni, variálgatni, ezért csak megfontolt tervezés után érdemes nekilátni és elkészíteni.

58

Ytong vázú cipős szekrény téglaburkolattal
Egyedivé tehetjük előszobánkat egy épített polccal. Ytong tégla felhasználásával megépítjük a falazott vázú tetszőleges formájú berendezést.A lapokat ragasztó habarccsal kapcsoljuk össze, az ytong téglafelületre a kétoldali ragasztóagyas technikával azonnal burkolhatunk. Ha élére rakott tömör téglából kívánjuk felhúzni a válaszfalakat akkor a téglakötést is tervezzük meg mert a válaszfalak csak így lesznek időtállóak és kellően szilárdak. A megépített válaszfalak áthidalását deszkával is megoldhatjuk vastagságát a tárolórekesz funkciójához igazítva. Ezt az áthidalás gipszkarton felcsavarozása után burkolható téglaszeletekkel.Van lehetőség festeni vagy akár nemes vakolattal bevonni ilyenkor a gipszkartonra üvegszálas hálót erősítünk és be gletteljük.

596060

Téglaburkolatú teraszok, téglaburkolatú erkélyek
Az erkélyeknek több fajtájával találkozhatunk a házakon. Ezek olyan terek ami kapcsolódik a házhoz amelyre ki lehet menni nem csak a fényt engedi be a házunkba. Az erkély akkor ér a legtöbbet ha remek kilátás nyílik róla. Az erkély legfontosabb eleme a kerítés ami körbe veszi.A téglából vagy cserépből készített burkolólapok,használatával egyedivé tehetjük ,erkélyünket. Nagyon fontos azonban ,miután itt a falak szabadon állnak ,így az időjárási viszonyoknak ki vannak téve, a csapadék víz elleni védelem. Ugyanis a csapadék víz ha beszivárog és a téli időszakban megfagy térfogata megnő akkor a következmény a fedlapnak használt elemek lefeszülnek,levesesen lemállnak. Ezt úgy kerülhetjük ha  úgynevezett vízorrt képzünk és ügyelünk a megfelelő lejtés kialakítására. Fontos még a vízmozgás káros hatásainak a megelőzésére a felületet impregnálni kell.

6263

Mivel fedjük le a tégla burkolatú teraszunkat?
Miután kellő alapossággal leburkoltuk erkélyünk teraszunk határoló falait fontos a víz elleni védelem. Fedlapnak élére vágott téglát használhatunk.Véleményem szerint a legjobb ha az élére szeletelt téglából egyforma méretű hasáb formát készítünk, így egymáshoz szoríthatóak a lapok a víz nem talál utat magának. A lapok vastagsága minimum kettő centiméter legyen. Szélessége méretét  a burkolandó felülethez igazítjuk. Erre a célra kiválóan alkalmas a hódfarkú cserép is jól harmonizál a téglafelülettel, tartós és szilárd, könnyen formázható nagyon szerethető építőanyag.

6465

Hogyan készítsük el a tégla fedlapunkat?
A záró sor fedlap készítése kényes feladat, a lezárásnak vízmentesnek és optikailag is esztétikusnak kell lennie. Minden esetben a rögzítés fagyálló flexibilis anyaggal történjen. A habarcs ágyazat kiterítésénél ügyelnünk kell a megfelelő lejtés kialakítására.a fedlap elemek elhelyezését a két oldalon kezdjük ügyelve a vízszintes kialakításra, ezután a centrum lapok felső éléhez zsinórt kell kifeszíteni a lapokat egyenletesen megkenjük és elhelyezzük a felületre. Miután kitöltöttük a felületet gyalult egyenes lécet fektetünk a falaikra és leellenőrizzük a vízszintességét a zárósorunknak.A vízmozgás és az ebből adódó fagyásveszély miatt a fedlapunkat impregnáló szerrel kezeljük.

65101

Téglaburkolatú toldalékfalak, rusztikus tégla virágtartók hogyan készülnek?
A lakásunkhoz kapcsolódó teraszt ki bővíthetjük egy mellvédfallal és ezt úgyis kialakíthatjuk,hogy virágokat ültessünk bele. Ezeket a toldalék falazatokat, készíthetjük beton falazóelemekből úgynevezett zsalukőből. A mellvédfal helyének kitűzése után beton alapot készítünk. Az előre gyártott elemekből tetszés szerinti formát kialakítjuk,ügyelve a feles kötésre az elemek oldala egyenes így használatukkal gyorsan halad a munka. Ha elkészült a falazat kiöntjük betonnal. Ügyeljünk a zsinóregyenes kialakításra. Érdemes az így készült mellvédfalakat 5-6 centiméteres szintkülönbséggel lezárni, ezt egyenes deszka vagy léc felkapcsozásával és egy kiegyenlítő betonréteggel érhetjük el. A beton kötése után a köztes területet feltöltjük termő földel és beültetjük virágokkal. A kapott betonfelületet téglaszeletekkel burkoljuk.

676983

Téglaszeletekkel és cseréppel burkolt kerítések hogyan készülnek?
Kerítés építéssel kapcsolatban fontos megjegyezni azt a szabályt, hogy az utcafronti kerítés csak a saját telkünkön helyezkedhet el. Bármilyen falazó anyagot használunk az alapozás alapvető fontosságú legbiztosabb a falak alatt végigmenő folytonos meg támasztást biztosító sávalap készítése amit 80 centiméteres fagyhatárig le kell vinnünk.

10270103

A kapu pillérek föld alatti alaptestét betonvassal meg kell erősíteni.A pillérek feladata, hogy továbbítsák a felettük lévő terhet az alattuk lévő teherhordó szerkezetre.A pillérek lehetnek téglából falazott, vagy előre gyártott betonelemekből. Az alappal való kapcsolatukat betonvassal,és az átkötési üregek betonnal való kitöltésével erősítjük meg. Kerítésünk stabilitásának érdekében 2,5 méterenként függőleges tartó oszlopot építünk.

154155156157

Tégla burkolatú könyöklők, nyílászárok díszítése téglaszeletekkel
A homlokzat színének, burkolatának kiválasztása nem egyszerű dolog. Figyelembe kell vennünk,hogy több feladatot látnak el az esztétikai élményen túl védelmet biztosítanak az időjárás viszontagságaival szemben. A helyesen megválasztott színek a díszítőelemek tükrözik a ház belsejét de árulkodnak annak rendeltetéséről is. A tégla szeletek alkalmazásával lehetőségünk nyílik vízszintes illetve függőleges falkazetták kialakítására, homlokzatot körbefogó díszelemek állpillérek képzésére.

7172

Tégla burkolatú lábazatok hogyan készülnek?
Az épületek lábazatai fokozott igénybevételnek kitett felületek, kivitelezésüknél több szempontot figyelembe kell venni. Ellenálló kell hogy legyen a fizikai hatások felfagyás és a kémiai hatások például az agresszív talajvíz ellen. A lábazat készítésekor ügyelni kell a talajszint,járdaszint alatti túl nyújtásra ez legyen 25-30 cm. A lábazat magassága minimum 40 cm legyen. Ha téglaburkolatunk kiemelkedik az épület homlokzati síkjából akkor a felső élét 45 fokos szögben érdemes lesarkítani. Ezzel az eljárással megakadályozzuk a hó és a csapadék áztató káros hatását.

7374

Jobb megoldás ha a tégla burkolatú lábazatunk a homlokzat síkjától beljebb van kialakítva itt arra kell ügyelni hogy a találkozási pontnál a vakolat vagy szigetelés alsó élén az esővíz ne jusson a lábazati falra. A csapadék víz elvezetésére képezhetünk vízorrt vagy különböző fémprofilokat élvédőket építünk be. Fontos a téglaburkolat és a járda közötti dilatációs hézag,a két felület találkozási pontjánál zárt cellás poliészter csíkokat alkalmazzunk.

159160161

Fontos még a téglaburkolatú lábazatunk tisztíthatósága is ezt a védelmet biztosítja az utólagosan felhordható szilikon alapanyagú impregnáló szer. A téglaburkolatunkon nem csak bevonatot képez, kémiai kötéssel kapcsolódik. Ez egy olyan kapcsolat ami a kezelt réteg lekopásáig védelmet nyújt a kezelt felületnek.

162163164165

Miért fontos a lábazatunk szigetelése?
Többször találkoztam már olyan megrendelőkkel akik a homlokzatukat szigeteléssel látták el, ám a lábazatot szigetelés nélkül szerették volna tégla burkolattal díszíteni. Ezt semmi képen nem javaslom.A különböző felhasznált  építőanyagok találkozási pontjánál legyen szó régi vagy új építésű házakról hőhidak keletkeznek, ezeken a felületeken lecsapódik a pára és penészesedést okozhat. Hogy közelebb kerüljünk a jelenség megértéséhez mi is az a hőhíd? A beépített anyagok hővezetési értékeinek a különbségéből adódik, egyszerű példa erre egy téglafal benne egy monolit azaz helyszínen készített betonáthidalóval, a téglafal hővezetési tényezője sokkal alacsonyabb a betonénál tehát azon a falszakaszunk ahol a beton van intenzívebb hőáramlás alakul ki magyarul jobban szökik a meleg. Ezt a jelenséget tapintással is érzékelhetjük a hőhidaknál a falszerkezeteknek lényegesebben hidegebb a felülete. Ha a példaként említett betonfelületet szigeteléssel látjuk el akkor lényegesen lecsökkentethető a hőhidak kialakulása.

10475105

Mitől vizesedhet a lábazatunk?
Ha már eldöntöttük,hogy felújítjuk lábazatunkat, külön figyelmet érdemel a lábazatunkat körülvevő, járda vizsgálata. Miért írom ezt? Felújítottuk a lábazatunkat,leburkoltuk téglaszeletekkel,és az első szembetűnő dolog a járdánk egyenetlensége. Amennyiben az épületet körölvevő járdaszakasz töredezett, repedezett. esetleg befelé lejt a víz utat talál magának és károkat okozhat, a téli időszakban lefagyhat. Nagy divat a házunkat körbe ölelő, meleg rusztikus hatást kölcsönző tégla támfalak építése,és növényekkel örökzöldekkel való beültetése.Ilyen esetekben különös gondot kell fordítani a falszerkezetünk és a termőföld közötti részek megfelelő védelmére. Nem tanácsos közvetlenül a fal mellett részt bepakolni tárolónak használni,ezzel akadályozzuk a  falszerkezetünk természetes ki szellőztetését. A rossz állapotú eresz csatorna is komoly károkat tud okozni, ezenkívül még fontos megjegyezni,hogy a vizes fal jobban vezeti a hőt ez a téli időszakban akár 25 százalékos fűtési többlet költséggel is járhat.

7670

Lábazati falak, építése, kialakítása  hogyan történik?
A járda szintje és az épület földszinti padlószintje közé eső falszerkezetet nevezzük lábazati falnak. A lábazatot régen a hagyományos formaképzés szerint a fal külső síkja elé két három centiméterrel kiültették.Ezt a módszert ma már nem alkalmazzák mert a hó és az eső feláztatja, átnedvesíti szerkezetében  károkat okozhat. A lábazat készülhet még a fal síkjának folytatásaként,itt a felület tagolása érdekében egy erőteljes vízszintes vonalat húztak.A lábazatok vakolóanyagaként cement habarcsot “misungot” használtak. A hagyományos habarcs készítésénél nagy figyelmet kell fordítani arra hogy a mész és a homok egyenletesen elkeveredjen. Az esetleges mész és homokrögöket a habarcs átrostálásával tudjuk eltávolítani.

7879

Lábazati falak vakolására, burkolására milyen anyagot használjunk?
Amikor egy felújítás vagy építkezés a vakolat, burkolat anyagának a megválasztása szakaszába ér ,akkor már megnyugodhatunk ezek már az utolsó simítások, nem épület technikai dolgokról kell döntenünk, átgondolhatjuk milyen burkolóanyagot milyen színeket látnánk szívesen otthonunkon ahova öröm megérkezni. A vakolatoknak szükségük van a “levegőzésre” ami tulajdonképpen a páraáteresztő képességet jelent. A mai modern zsákos kültéri vakolatok ilyenek. A tégla és cserépburkolatok alkalmazásával egészséges, lakókörnyezetet alakíthatunk ki családunknak. Mivel ezek természetes anyagokból víz,agyag ,fűrészpor,felhasználásával készültek, ezért allergiát nem okoznak és semmilyen  egészségre káros anyagokat nem bocsájtanak ki. Akármilyen otthont álmodunk magunknak a tégla és cserépburkolat kül és beltérben egyaránt egyedi és esztétikus megjelenést kölcsönöz a burkolt felületeknek.És végül fontos megjegyezni hogy a tégla környezet barát termék. Gyártása előállítása nem terheli környezetünket,alapanyagát az agyagot az anyaföldből nyerik. Előállítása során nem használnak szintetikus anyagokat az agyag bányák helyét feltöltik a természet újraéled.

8081

Tégla burkolatú könyöklök a homlokzaton, hogyan készülnek?
Az agyagból mint természetes eredetű építőanyagból formázott könyöklő burkoló elem, nem számít újdonságnak. A bontott kézi vetésű téglákból,szabadon álló éltégla falat képezhetünk,így lezárva nyilaszárónk alsó övét A rusztikus régi időket idéző a téglák kézi vetéséből adódó, méretkülönbségek miatt hullámzó felületet kapjuk. A téglák közti hézagokat másfél két centiméter vastag javított cementhabarccsal töltjük ki.

Lehetőségünk van a természetes formát, megváltoztatni,kézi vagy gépi úton utólagosan megformázni. A legegyszerűbb változata a tégla felületének megváltoztatására a külső éle le patinása, kőműves kalapáccsal, az így kapott felület hullámzó érdes sziklaszerű, az agyag összetételének függvényében homogén van harsány, színfelületet kapunk. Lehetőségünk van a téglákat formázni gépi úton flex segítségével vagy vizes vágó gép használatával. A tégla felület gér vágásával további formák kialakítására van lehetőségünk. Érdemes előszór egy érintővágással derékszöget képezni. Ha ez megtörtént akkor a derékszögű téglaéltől, ferdén bármilyen ízlésünk szerinti szögben végződhet a sarokkiképzés átmenete. Ezek a téglák a felületük megváltoztatása után is kiválóan alkalmasak ablak illetve ajtó keretek körbe futtatására. Vízmozgásnak kitett felületeken a szeletek utólagos kezelése impregnálása ajánlott.

136137144145

Kémény burkolat szeletelt téglából. Hagyományos orosz kémények hogyan épültek?
A hagyományosan égetett téglából épített kémények, tökéletesen működtek sok száz éven keresztül, amíg tüzelőanyagként fát és szenet használtak.Hazánkban 12 centiméter falvastagságban , 14×14 cm -es kürtőmérettel nálunk leggyakrabban az úgynevezett orosz kémények épültek. A legjobb huzatminőség a kör keresztmetszetű kéménykürtőben érhető el mert a hengeres kürtőfal mellett áramló gázoknak így a legkisebb az ellenállásuk.A hagyományos építészetben, a kör keresztmetszet eléréséhez úgynevezett kémény dugót használtak. Ez lehetett fémből vagy fából ,felül fogó-és rögzítőszerkezettel ellátva. A kéménydugót a falazással és a kitöltéssel egy időben felfelé kelet húzni.A falazott kéményre minden esetben vízorral eltátott fedlapot teszünk a fagyás elkerülése érdekében. A gáz fűtés megjelenése a falazott kémények szerkezeti leépüléséhez vezetett,az ok a gázkészülékek 100-150, fokos fűst gázt termelnek. A fűst gázok a kéményben 15 fokot hűlnek méterenként, így a kéményfejnél már harmatpont alá csökken a hőmérsékletük. Száz fok alatt a vízgőz egy része folyadékká alakul, amitől a kémény fala, különösen a kéményfej környékén, átnedvesedik. Az égéstermékben lévő víz és kén kénsavat alkot ez reakcióba lépve a habarcsban lévő kötőanyagokat kioldja. Eredmény, fugahiányosság, barna kicsapódás.mivel a fűtés a téli időszakban történik lehetséges a kémény szétfagyása is.

106107108

Hogyan készülnek a tégla padló burkolatok?
Az tégla padló burkolat több száz éven keresztül jelen volt a népi építészetben. Rendszerint homokba vagy porózus földbe ágyazták, kamrák konyhák tornácok padló burkolataként használták. A mai modern téglaburkolat két centiméter vastagságban egyforma méretűre szeletelve készül.
Hálósan és kötésben is lerakható egyforma szélességű fugavezetéssel. Ha a rusztikus külső élét szeretnénk látszó felületnek akkor egyszerűen félbevágjuk. A kézi vetésű téglák,gyártásához formázáshoz fából készült sablont használtak, mely a tégla felületének rusztikus, izgalmas, változatos és antik hatást kölcsönöz. Méretük változó annak függvénye, hogy a tégla vető mesternek milyen volt a sablonja.Használatakor a téglakötés rendje pontosan betartható, a vízszintes sorok kialakításánál a burkolandó felület hosszának függvényében célszerű soronként a lapokat összeválogatni. . A kézzel formázott téglák beépítés utáni látványát az teszi egyedivé, hogy a felület egészének rendezettségét a részletek kellemes szabálytalansága mellett biztosítja. A burkolt felületek díszítő elemeként a bélyeges és monogramos téglákat egyre többen használják.
Ezek a tégla matuzsálemek ipartörténetünk “jeles” emlékei.

140141142143

Hogyan kell utólagosan elvégezni a kémény bekötést?
A legfontosabb  kivitelező a kályha építője köteles a kéményt a tűzrendészeti előírások betartása szempontjából megvizsgálni.A következő lépés a kályha bekötésének a meghatározása, ezt a kályha kiosztási terv alapján állapítjuk meg.A bekötő elemet. füstcsövet, hézagmentesen, enyhe emelkedéssel úgy kell a falazott kéménybe bevezetni,hogy a kémény belső keresztmetszetét ne csökkentse.A kályhán belül is csak a falazat belső pereméig érhet,mert a kivezető járat keresztmetszetét sem csökkentheti.Az összekötő elem és a bekötő nyílás közti hézagot agyaghabarcsba ágyazott cserépdarabokkal hézagmentesen kitöltjük. Nagyon fontos miután a falhüvelyt beépítettük a munkálatok során esetleg a kéménykürtőbe került törmelék eltávolítása a tisztító nyíláson keresztül.

136137138139

Szeletelt téglaburkolat a fürdőszobában?
Az épített fürdőszoba egyre kedveltebb lesz, ami külön öröm egyre többen választják burkolatként a több száz éves referenciákkal l rendelkező bontott téglából készített burkolóelemeket. Ha a jól megformázható pólus betont hétköznapi nevén ytong téglát választjuk, akkor bármilyen formát építhetünk, így a legkisebb méretű fürdőszobát is jól bepakolhatóvá és helytakarékossá tudjuk alakítani. Esztétikai és élettartalom szempontjából is jobb, ha a mosdót, helyszínen épített vázra helyezzük Burkolatként a téglaszelet bármilyen formában, méretben, fugával, zárt fuga nélküli kivitelben alkalmazható!
És végül fontos megjegyezni, hogy az épített fürdőszoba soha nem fog tönkremenni..

140141142

Külső rusztikus téglahasáb burkolat !

A nappaliban előbukkanó téglafal egyfajta rusztikus bájt kölcsönöz a helyiségnek.
Különösen jól mutat és jól harmonizál a mai modern színezetű festett falakkal.Lehet akár csak egy oszlopnyi területen, de egy teljes falfelületen is jól mutat.

Cserépburkolat, cserépkavics!
Hódfarkú cserépburkolatok több méretben fugával és fuga nélkül egyaránt felhasználható burkolóanyag!! Több száz éves referenciákkal bíró kézi vetésű hódfarkú cserép újrafeldolgozásából született ez a homogén felületet biztosító, nagyfokú variálhatóságú és véleményem szerint egyedi szerethető antik hatású burkolóanyag. A nagyobb méretre formázott hasábokból falkazettákat alakíthatunk ezek lehetnek vízszintesen szinteltolással felburkolva és a köztes tereket a cserépkaviccsal ami szintén le van kerekítve kitöltjük. A fugázásnál mélyített bedolgozást alkalmazunk így a cserepek körbefutó lekerekített részei szépen kirajzolódnak.

143144145

<<< Előző oldal         Következő oldal >>>

Scroll to Top

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás